Over de fotograaf

WIE IS MARY-ANN?

Als kind was ik al visueel ingesteld, veel beter in het onthouden van gezichten dan in namen. Ik kan genieten van architectuur, maar ook van prachtige landschapppen, luchten en een mooi design. Toch, die gezichten…   Een artiest op een podium of de persoon voor mijn camera tijdens een Headshotsessie (profielfoto) kan mij enorm boeien. Of dat de expressie voortkomt uit een gevoel (muziek) of dat ik iemand een expressie kan ontlokken, die gezichten intrigeren mij enorm.

Mary-Ann Struijk is mijn naam, fotograaf van Fotostudio POPpictures. Moeder van een dochter en zoon en getrouwd met een techneut die gek is op voetbal. Zelf ga ik graag naar het theater of naar een concert, maar ik vermaak mij ook prima langs de lijn als m’n kinderen aan het sporten zijn. Met m’n Indische roots is het wellicht een inkopertje als ik meld dat ik van lekker eten houd, maar sushi wint het wel van de Indische rijsttafel. Naast mijn fotografie werkzaamheden, ben ik ook actief als mantelzorger van een aantal personen die mij lief zijn. Ik vind het fijn en waardevol dat ik dit kan doen.

M’n eerste spiegelreflex camera kreeg ik in het jaar 2000 van mijn vader cadeau. Zijn oude Canon AE-1 en wat bleek toen? Ondanks mijn duizenden vakantiefoto’s met een compactcamera, begreep ik dus nog helemaal niets van de sluitertijd en het diafragma. Ook in handmatig scherpstellen bleek ik geen ster te zijn. Maar goed, zo’n oude camera, waarop alles nog handmatig moet worden ingesteld, is dus wel een geweldige leerschool!

In 2004 ben ik gestart als Freelance Fotograaf, vanaf dat moment tot en met 2016 was ik één van de vaste fotografen van Parkpop, maar ik was ook jarenlang te vinden op Wantijpop en Appelpop. De band The New Shining, heeft mij in 2009 de Fotostudio in getrokken, omdat ze speciale foto’s nodig hadden voor hun CD-cover. Vanaf dat moment heb ik steeds meer studiofotografie mogen doen. In 2014 heb ik dan ook de deuren geopend van mijn eigen Fotostudio POPpictures. Graag ontmoet ik je daar!

FUN FACT

1.637 FUNNY FACES

2.975 PORTRAIT SHOOTS

23.921 HOLIDAY PHOTO’S

555.222 SHOTS CAPTURED

33 COUNTRIES VISITED

23.945 CUPS TEA DRINKED